Frida Hansdotter, Wendy Holdener och Maria Pietilä Holmner i Stockholm
Frida Hansdotter, Wendy Holdener och Maria Pietilä Holmner på pallen Foto: Jonas Ekströmer/TT

Tre svenska pallplatser i Stockholms parallellslalom

1:38 min

Både Frida Hansdotter och André Myhrer tog sig till final när den alpina världscupen kom Stockholm.

Frida Hansdotter höll inte hela vägen fram till seger i parallellslalomen i världscupen i Hammarbybacken - men tog ett fastare grepp om slalomcupen med två deltävlingar kvar.

15 hundradelars ledning efter första finalåket såg ut att lägga grunden till seger mot Wendy Holdener men schweiziskan var snabbare i det andra och vann med tio hundradelar.

– Det har varit en fantastisk kväll, helt magisk stämning, sen är det så klart att man hade velat vinna när man ändå är så nära. Men tvåa är fantastiskt bra, Wendy åkte otroligt bra, jag försökte allt vad jag kunde, säger Frida Hansdotter till Radiosporten.

Maria Pietäla Holmner kom trea sedan hon slagit norskan Nina Löseth klart.

– Jag är stolt över mig själv, jag har varit så spänd för det här, för när det är så här extra stort på hemmaplan så vill man ju så gärna, så jag är jätteglad, säger Maria Pietilä Holmner.

I herrtävlingen imponerade André Myhrer. I en tät final fick han stryk av österrikaren Marcel Hirscher med sex hundradelar.

Efter inledande segrar mot italienaren Patrick Thaler och norrmannen Kjetil Jansrud var Myhrer illa ute redan i semifinalen mot ryssen Alexander Chorosjilov. Då gjorde svensken en stark avslutning i det andra åket och tog sig till final.

För stockholmaren Mattias Hargin tog tävlingen på hemmaplan slut väldigt fort. Hargin slogs ut av Julien Lizeroux, Frankrike, direkt i åttondelsfinal.

– Det var synd att åka ut i första, det var två tighta åk och jag går in i grinden i första, det har man inte råd med, säger Mattias Hargin.

Vinterns slalomgigant Henrik Kristoffersen slogs också ut i åttondelsfinal, i det helnorska mötet med Jansrud.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista