Mattias Hammarström och Martin Frid
Mattias Hammarström och Martin Frid jublar, arkivbild. Foto: Christer Åsentorp/TT

Villa och Västerås till semi – fördel Edsbyn i hälsingederbyt

1:23 min

Villa Lidköping och Västerås är vidare till semifinal i bandyns SM-slutspel efter 3-0 i matcher. I det heta hälsingederbyt stod Edsbyn för en överraskande vändning.

Radiosportens referent Magnus Wahlman om Bollnäs-Edsbyn:

Bortalaget svarade för en fantastisk vändning i den andra halvleken, det var bara 1-2 i underläge efter den första halvleken, men på det sättet som matchen gestaltade sig så var det mycket överraskande att Edsbyn kunde vända på den här kvartsfinalen.

Edsbyns kvittering kom drygt en minut in i den andra halvleken när Martin Frid skickade in 2-2 och strax efter fullbordade 18-årige Oscar Wikblad bortalagets vändning. 

Mattias Hammarström utökade för Edsbyn innan Martin Frid skickade in sitt andra mål för kvällen som innebar 5-2.

– Vi trycker gasen i botten och får in fyra mål och har medvind det kändes jäkligt gött, säger Edsbyns Hans Andersson.

Men hemmalaget Bollnäs kom igen, de drygt 2600 i publiken fick se Marcus Ståhl reducera till 3-5 i den 69:e minuten och drygt tio minuter senare skapade Tobias Björklund ordentligt med nerv i matchen genom att krympa avståndet till ett mål.

Men Edsbyn höll undan och har chans att slå ut Bollnäs när lagen möts i Edsbyn på lördag.

– Det som talar för oss är att vi leder med 2-1 och har hemmaplan och en god känsla med oss, vi känner oss betydligt tryggare i dag än vad vi gjorde förra matchen, säger Hans Andersson.

Till skillnad från Villa Lidköping och Västerås misslyckades Sandviken med att säkra en plats i semifinalen. Hammarby vann den tredje kvartsfinalen med 7-6.


MATCHFAKTA

Sandviken-Hammarby 6-7 (2-4) 

Sandviken: Christoffer Edlund 3, Patrik Nilsson 2, Dennis Henrissen. Hammarby: , Jesper Jonsson, Kalle Mårtensson, Per Einarsson, Adam Giljam, Misja Pasjkin, Ulf Einarsson.

Publik: 2 095.

Sandviken leder med 2-1 i matcher.

Västerås SK-Vänersborg 7-2 (1-1) 

Västerås SK: Ted Bergström 2, Patrik Sjöström, Jonas Nilsson, Magnus Joneby, Janne Rintala, Emil Juhlén. Vänersborg: Emil Viklund 2.

Publik: 2 472.

Västerås SK vidare med 3-0 i matcher.

Bollnäs-Edsbyn 4-5 (2-1)

Bollnäs: Tobias Björklund, Marcus Ståhl, Daniel Berlin, Christian Mickelsson. Edsbyn: Martin Frid 2, Oscar Wikblad 2, Mattias Hammarström.

Publik: 2 619.

Edsbyn leder med 2-1 i matcher.

Villa-Lidköping-Vetlanda 9-4 (3-2)

Villa-Lidköping: David Karlsson 2, Daniel Andersson 2, Martin Johansson, Martin Karlsson, Johan Esplund, Jesper Eriksson. Vetlanda: Pontus Vilen, Martin Landström, Daniel Johansson, Daniel Johansson.

Publik: 3 635.

Villa-Lidköping vidare med 3-0 i matcher.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista