Arkivbild: Isabellah Andersson.
Arkivbild: Isabellah Andersson. Foto: Bertil Ericson/TT.

Isabellah Andersson jagar OS-biljett i Tokyo

Isabellah Andersson: "Jag har tränat väldigt bra i Kenya"
2:25 min

Den svenska långdistanslöparen springer Tokyo maraton på söndag och satsar på en topp 8-plats och en tid på 2,28, vilket ska ge henne en OS-plats i Rio.

– Jag har tränat väldigt bra på träningsläger i Kenya och är redo för söndagens lopp så jag längtar redan, säger Isabellah Andersson.

För två veckor sedan spring hon halvmaraton i Barcelona och nu alltså maraton i Tokyo. Perfekt test inför det som väntar i sommar med både EM och OS. Där hon satsar på båda.

– EM går i juli och är bara halvmaraton. Om jag nu kan springa ett maratonlopp två veckor efter ett halvmaraton så varför inte? Men nu är det Tokyo som gäller och därefter kommer vi att bestämma vilka lopp jag ska springa till sommaren.

Om det går som Isabellah Andersson vill i Tokyo så blir det på hemmaplan OS-uppladdningen sker.

– Jag älskar att springa på hemmaplan och om jag får bra besked kommer jag att springa Stockholm Marathon, säger Isabellah Andersson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".