Radiosportens handbollsexpert Christina Ström (t.h.) och Ida Odén.
Radiosportens handbollsexpert Christina Ström (t.h.) och Ida Odén. Foto: SR och TT.

Experten om Ida Odéns comeback: ”En kandidat för OS”

1:10 min

Sävehofs tidigare högernia, Ida Odéns comeback-besked efter sin graviditet välkomnas av expertkommentator Christina Ström.

För Radiosportens handbollsexpert, Christina Ström, var Odéns comeback-besked positivt på många sätt, om än något oväntat.

– Lite överraskad måste jag säga att jag blev. Men det är ju bara en positiv nyhet att Ida känner suget efter handboll igen, säger hon.

Odén har skrivit på för Sävehof först till nästa säsong, men Christina Ström tror att spel i elitseriens slutspel redan i vår - inte är omöjligt.

– Hon drar i gång träningen ordentligt här i mars, så jag tror att hon kanske redan är med i slutspelet. Med den erfarenheten och den specialist hon är på sin position är det klart att hon är ett tillskott i Sävehof.

Och tillskott kan hon också bli i landslaget i en möjlig OS-trupp till Rio de Janeiro i augusti senare i år.

– Sverige ska ju så klart kvalificera sig först. Men jag tror att om hon tränar bra och får vara skadefri perioden fram till OS så kan hon vara en kandidat på högernia-positionen, för där har ju landslaget det lite klent just nu, säger Ström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista