Johan Olsson har haft stora problem med sjukdomar under säsongen.
Johan Olsson har haft stora problem med sjukdomar under säsongen. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Johan Olsson skadad – kan missa Vasaloppet

Johan Olssons start i Vasaloppet är allvarligt hotad. Vinterns alla sjukdomar har nu följts upp av en skada som gör hans start oviss.

I ett meddelande till TT skriver Johan Olsson:

"Jag är skadad och behöver avsätta all tid till rehabilitering för att ha en liten chans att ställa upp i Vasaloppet. Jag ger i övrigt inga mer kommentarer angående det."

Johan Olsson tillägger sedan att han tar beslut om start torsdag eller fredag före loppet.

Det har varit en mardrömsvinter för Johan Olsson som inte åkt ett enda lopp den här säsongen. På försäsongen blev han däckad av flera sjukdomsintervaller som förstörde varje försök att komma tillbaka. Men i slutet av januari blev han frisk och isolerade sig i familjens stuga i Vemdalen för en extrem hårdträning inför Vasaloppet. Signalerna såg lovande ut med en Johan Olsson som berättade att han åkte upp mot åtta mil om dagen under en längre period.

Enligt plan skulle Johan Olsson i början av nästa vecka göra de sista förberedelserna inför Vasaloppet, som länge varit ett mål för honom i vinter då hans satsat på att vara med i långlopp.

Men på fredagen kom alltså meddelandet till TT som signalerar att starten i Vasaloppet är högst osäker.

En utebliven Johan Olsson skulle också vara ett slag mot intresset för Vasaloppet som därmed skulle mista sitt största affischnamn.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".