Gianni Infantino
Gianni Infantino Foto: Ennio Leanza/AP/TT

Infantino: ”Viktigt att arbeta tillsammans”

1:41 min

När Gianni Infantino höll presskonferens ett par timmar efter valet betonade han vikten av att alla förbund måste arbeta tillsammans. 

Under presskonferensen fick Fifas nye ordförande frågan om hur han skulle hantera utmaningen att förena fotbollsvärlden efter valet.

– Jag håller inte med om att fotbollen är delad, det var en tävling men inte ett slagsmål. Jag har bra relationer med Afrika, jag har många vänner i Afrika och det var där jag startade min kampanj, säger Gianni Infantino och fortsätter:

– Jag räknar mycket med Afrika på samma sätt som jag räknar med alla andra, att vi ska jobba tillsammans. Valet har tagit plats, jag har blivit vald. Nu vänder vi blad och jobbar, vi jobbar tillsammans och jag tänker visa för hela världen att jag inte är en kandidat för Europa, utan att jag är en kandidat för fotbollen och det är det som vi ska börja med att göra nu i Fifa, att jobba tillsammans och inte prata om barriärer. Jag sa i dag att vi inte ska bygga broar, inte murar och fotbollen kan göra det.

Fifas nye ordförande ville inte avslöja vem han vill ha som ny generalsekreterare.

– Jag har så klart en del idéer, men i dag är inte läge att prata om det. Jag vill ha en stark generalsekreterare, vi har tid och kommer att diskutera vad som är det bästa valet för Fifa och för fotbollen, säger Gianni Infantino.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista