Sävehofs Ida Odén i SM-finalen mot Skuru. Foto: Adam Ihse / TT
Sävehofs Ida Odén i SM-finalen mot Skuru. Foto: Adam Ihse / TT

Ida Odén: ”Det är full satsning”

2:51 min

Efter SM-guldet ifjol bestämde sig Ida Odén för att avsluta handbollskarriären. I torsdags kom beskedet att hon gör comeback.

EM-bronsmedaljören från 2014 tackade för sig efter SM-finalen med Sävehof förra året. Men på sistone har suget efter handbollen kommit tillbaka och nu berättar hon om beslutet för Radiosporten.

– Jag var väldigt bestämd i höstas att jag inte skulle spela handboll mer och trodde helt enkelt inte att jag skulle bli sugen mer, men det blev jag och det är ju tur att man kan ändra sig, säger hon.

Ida Odén blev mamma i vintras och siktar nu främst på att vara tillbaka i spel till hösten. Men det kan bli tidigare.

– Jag skulle kunna spela, men vi har inte satt något datum, jag ska bygga upp mig fysiskt och sedan får vi se hur det känns, jag tar det vecka för vecka så får vi se hur det går, säger hon.

Kan man tänka sig att det blir en landslagscomeback också?

– Jo men absolut, nu känns det väldigt tight i sommar men skulle det gå bra i höst så skulle jag absolut kunna tänka mig att spela EM på hemmaplan, så det är full satsning. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista