Sepp Blatter och Gianni Infantino
Sepp Blatter och Gianni Infantino Foto: TT Kollage: SR

Blatter varnar Infantino

"Mirakel förväntas av dig och vänner kommer att vara sällsynta". Det upplyser före detta Fifa-ordföranden Sepp Blatter sin efterträdare, schweizaren Gianni Infantino, om i ett öppet brev publicerat i franska dagstidningen Journal du dimanche.

Skandalomsusade Blatter skriver bland annat: "Jag gratulerar dig men kom ihåg att den här positionen inte är enkel. Det kommer att förväntas mirakel. Förbered dig noga men var vaksam. Medan alla stödjer dig och säger snälla ord så vet du att när du väl blir ordförande kommer vänner att vara sällsynta".

Blatter passar också på att ta åt sig lite ära gällande det reformpaket som Internationella fotbollsförbundet (Fifa) beslutade om i samband med omröstningen där Infantino gick vinnande ur striden: "Miraklen kommer att underlättas av de reformer som jag inledde", skriver Blatter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".