Michel Tornéus vann SM-guld i Malmö.
Michel Tornéus vann SM-guld i Malmö. Foto: Emil Langvad/TT

Michel Tornéus står över inomhus-VM

1:13 min

Michel Tornéus har bestämt sig för att stå över inomhus-VM i mars. Det berättar fjolårets europamästare för Radiosporten efter söndagens inomhus-SM i Malmö.

Längdhopparen Michel Tornéus vann inomhus-SM med ett hopp på 7,85 meter i den sista omgången. Efter tävlingen berättade han för Radiosporten att han har bestämt sig för att stå över VM i Portland som avgörs i mars.

– Jag åker inte på VM, säger Michel Tornéus och berättar att han hade sett fram emot en duell mot Andreas Otterling – som missade SM på grund av en fotskada.

– Tyvärr så blev det lite svårt när jag inte fick den här duellen som jag verkligen hade sett fram emot, istället blev det en jakt mot måttbandet och jag hade inte riktigt skallen för att göra det i dag, säger han.

SM var Michel Tornéus andra tävling i vinter och det blir också hans sista, 29-åringen väljer att avsluta inomhussäsongen för att satsa mot OS i Rio.

I säsongspremiären på Globengalan i Stockholm hoppade Tornéus 7,87.


Fler svenska friidrottsstjärnor som missar VM:

Angelica Bengtsson, stav
Bengtsson hoppade 4,66 i Nordenkampen och siktade på att klara kvalgränsen (4,71) på Globengalan. Men då stämde inte hoppningen och efter tävlingen bestämde sig Bengtsson för att avsluta inomhussäsongen och satsa mot OS.

Andreas Otterling, längd
Satte ett nytt personligt rekord på Globengalan med 8,12 – sex centimeter från VM-kvalgränsen. Men för ett par dagar sedan kom beskedet att Otterling fått en stressfaktur i foten och tvingas ställa in inomhussäsongen.

Emma Green, höjd
Gjorde comeback i Polen efter 15 månaders tävlingsfrånvaro och var anmäld till Globengalan. Men Green kände av hälen och bestämde sig för att avsluta inomhussäsongen. Kvalgränsen till inomhus-VM är 1,97.

Susanna Kallur, 60 meter/60 meter häck
Har tävlat på 60 meter slätt under inomhussäsongen och vann SM-guld, men har sagt att hon inte kommer att ställa upp i VM. Siktar på att kunna börja springa häck igen för att satsa mot OS.

Abeba Aregawi, 1500 meter
”Abeba har inte tävlat och inte varit hel och sprungit än, så hon kommer inte att tas ut till inomhus-VM”, sa Karin Torneklint till TV4. Under de senaste dagarna har det också stormat kring löparstjärnan efter Skatteverkets granskning, läs mer här.

Irene Ekelund, 60 meter
Har känt av baksida lår under inomhussäsongen och vill inte riskera något. Satsar istället mot sommarens junior-VM, EM och OS.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista