Susanna Kallur under inomhus-SM 2016
Susanna Kallur under inomhus-SM 2016. Foto: TT Nyhetsbyrån

Kallur: ”Inte nöjd eller färdig”

4:04 min

Susanna Kallurs lyckade inomhussäsong är avslutad. Nu ser hon fram emot en satsning mot OS i Rio de Janeiro. 

– Det är en djärv målsättning, säger hon till Radiosporten.

Susanna Kallur är tillbaka på allvar. 35-åringen tävlade för första gången i landslagsdressen för ett par veckor sedan i Nordenkampen där hon slog till med 7,35 på 60 meter.

I går lekte hon hem SM-guldet på 60 meter då hon putsade tiden från Nordenkampen med en hundradel – då hon segrade med tiden 7,34.

Inomhussäsongen är nu avslutad – siktet är inställt på utomhussäsongen och 100 meter häck. Närmare bestämt OS i Rio de Janeiro i augusti.

– Det är klart att inomhussäsongen inneburit en rejäl energikick. Bara att få tävla och komma in i sådana rutiner igen...Ja, men att träna lite på hur det är att tävla igen, springa snabbare än vad man gör på träningarna. Det har varit en bra månad, säger Susanna Kallur till Radiosporten och fortsätter:

– Jag är inte nöjd eller färdig med min satsning för det här, utan det här är ett steg på vägen. Men ett härligt och skönt steg på vägen.

Vägen går över Atlanten mot Sydamerika och Brasilien?

– Ja, jag hoppas det. Det är vad jag siktar på. Jag har redan bestämt att satsa fullt ut. Sedan får vi se om jag håller, om jag klarar av det. Det är en djärv målsättning. 

Vad ser du framför dig i huvudet i augusti?

– Jag vet inte om jag ser så mycket framför mig. Jag känner mer bara. Jag känner tillfredsställelse över att ha gett mig själv chansen att göra det här trots att inte jättemånga har trott på mig. Men jag har hållit fast vid min dröm trots många motgångar. Jag hoppas kunna känna att jag är nöjd med mig själv – att jag har löpt linan ut.

Så du har inte börjat projicera bilder i huvudet om finaler och fullsatta läktare också?

– Jodå, visst finns det sådana bilder också, det gör det ju. Det kan jag erkänna, säger Kallur.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista