Sebastien Loeb
Sebastien Loeb. Foto: TT Foto: Lionel Cironneau

Rallyfantomen kör rallycross för svenskt stall

Sebastien Loeb, som vunnit rally-VM nio gånger, sadlar om till rallycross. Han kommer under 2016 köra för det svenska stallet Team Peugeot Hansen i VM-serien och blir stallkamrat med Timmy Hansen.

Sebastien Loeb trappade ned sin rallysatsning efter att ha vunnit VM-titeln för nionde året i rad 2012. Sedan dess har han kört lite allt möjligt som Dakarrallyt och framförallt touringcar-klassen WTCC där han blev totaltrea i fjol.

Men nu blir han rallycross-förare.

– Jag hoppas kunna bli konkurrenskraftig ganska snabbt, säger 42-årige Loeb i ett pressmeddelande.

Fransmannen ser fram emot den nya tävlingsformen.

– Genom åren har jag haft turen att få köra helt fantastisk racing. Men rallycross, med så mycket motorstyrka och konkurrenskraft kombinerat med intensiteten i tävlingsformen, kommer att bli väldigt speciellt, säger Loeb.

Reportage - träffa familjen rallycross-Hansen

Timmy Hansen blev VM-tvåa i fjol efter Petter Solberg. Han ser fram emot att tävla med sin nya stallkamrat.

– Jag har sett upp till Sebastien Loeb hela mitt liv. Jag har till och med mött honom en gång för att få hans autograf. Jag har fortfarande mycket att lära mig och att få råd från honom kommer att bli fantastiskt, säger 23-åringen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista