Tingsryd tar emot AIK i den första matchen i finalserien.
Tingsryd tar emot AIK i den första matchen i finalserien. Foto: Jessica Gow/TT

Snabbguide inför hockeyallsvenska finalen

I kväll spelas den första matchen i den hockeyallsvenska seriefinalen mellan Tingsryd och AIK. Radiosporten ger er alla förutsättningar inför mötet.

Tingsryd-AIK

När: 19.00 i P4 och via webbradion/SR Play. 

Form: Båda lagen förlorade sina två sista matcher i hockeyallsvenskan. AIK föll mot Pantern med 1-4 i den sista matchen och Tingsryd förlorade mot Västerås (2-3) efter förlängning. AIK vann serien, fyra poäng före Tingsryd. 

Inbördes möten: Lagen har mötts fyra gånger under säsongen. Tingsryd vann de två första matcherna efter straffar. AIK segrade i de två senaste (3-2 och 2-1).

Heta fakta: AIK vann serien men får börja på bortaplan då Djurgården möter Modo hemma på Hovet under tisdagen. Match två och tre i finalserien spelas sedan på Hovet. Tingsryd har 3 026 invånare i tätorten - en tredjedel under AIK:s publiksnitt. 

Förutsättningar: Finalserien spelas i bäst av fem matcher. AIK vann hockeyallsvenskan och har hemmafördel i en eventuell femte och sista match. Vinnaren ställs mot Karlskrona i ett direktkval till SHL (avgörs i bäst av sju matcher). Förloraren av den hockeyallsvenska finalen spelar playoff mot vinnaren av slutspelsserien (avgörs i bäst av tre matcher). Playoffvinnaren ställs mot lag 13 i SHL i ett direktkval till SHL.

Spelschema:

1 mars: Tingsryd-AIK

3 mars: AIK-Tingsryd

5 mars: AIK-Tingsryd

7 mars (eventuellt: Tingsryd-AIK

9 mars (eventuellt): AIK-Tingsryd

Källa: TT.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista