Abeba Aregawi.
Abeba Aregawi. Foto: Petr David Josek

Hammarby kallar till krismöte

Abeba Aregawis friidrottsklubb Hammarby har kallat till krismöte i kväll. Styrelsen ska träffas för att besluta om påföljder och akuta åtgärder efter nyheten om att Aregawi testats positivt för dopning.

”Vi är chockade och bestörta i hela klubbledningen över detta besked. Det här fick bara inte hända en av våra aktiva i vår klubb Hammarby, i vår svenska friidrott, inom vår fina idrott”, skriver Hammarby friidrotts ordförande Ingvar Åström på klubbens hemsida. 

Världsmästaren Abeba Aregawi är avstängd och under utredning för misstanke om dopningförseelse. Enligt Åke Andrén-Sandberg, medicinsk expert i Riksidrottsförbundets Dopingkommission visar Abeba Aregawis A-prov spår av den förbjudna substansen meldonium.

Hammarby har kallat till ett extra styrelsemöte under kvällen för att diskutera det inträffade.

”Styrelsen har nu ikväll, när vi samlas för ett extra styrelsemöte, att klara ut konsekvenserna av det som inträffat och besluta om påföljder och akuta åtgärder”.

”Vår förening är vaccinerad mot doping enligt RF:s regelverk och det är en grundbult i vår värdegrund och ska så vara nu och för alltid”, skriver klubben.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista