Foto: TT
Lisa Dahlkvist utmanar Fiskestrand. Foto: TT och Youtube

Dahlkvist: ”Skottfoten känns bra – sätter bollarna på matchen”

2:22 min

Ett av Sveriges främsta vapen i OS-kvalmatchen mot Norge blir Lisa Dahlkvists skott. På träningarna har hon tränat extra mycket skott för att överlista Norges orutinerade målvakt Cecilie Fiskerstrand.

– Det ger oss bara motivation, det är bara att skjuta, säger Fiskerstrand till Radiosporten.

Sverige, Norge, Nederländerna och Schweiz gör upp om en plats till fotbollsturneringen i Rio. Sverige inleder ikväll mot Norge i en match som sänds direkt i Sportextra från klockan 19.30.

En av svenska spelarna som imponerat mest på träningarna i Rotterdam är mittfältaren Lisa Dahlkvist. 

– Jag känner att jag har jättebra självförtroende. Skottfoten känns bra, jag har haft några avslut och varit på rätt plats. Jag sätter bollarna på matchen i stället, säger Dahlkvist.

Men Fiskestrand, som är Norges förstaval på målvaktsposten nu när veteranen Ingrid Hjelmseth petats, oroas inte för Dahlkvists skott.

– Jag fruktar aldrig en fotbollsspelare, säger Fiskerstrand till Radiosporten.

Sveriges assisterande förbundskapten Lilie Persson hoppas dock på att Lisa Dahlkvist kan hitta ett bra skottläge från strax utanför straffområdet.

– Vi fick se många avslut från distans av Lisa Dahlkvist, jag hoppas på lägen som uppstår för henne under matchen där vi kan utnyttja hennes fina tillslag, sade Lilie Persson till Radiosporten tidigare i veckan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista