Sverige vann mot Norge i OS-kvalet.
Sverige vann mot Norge i OS-kvalet. Foto: Maja Suslin/TT

Norsk kritik mot domaren - Fischer håller inte alls med

0:36 min

Tyska domaren Bibiana Steinhaus hamnade i centrum vid några tillfällen i gårdagens OS-kvalmatch mellan Sverige och Norge. Och i Norge höjdes röster efter matchen om att Steinhaus inte var tillräckligt bra.

Sverige besegrade igår Norge med 1-0 i den inledande matchen i OS-kvalet i Holland. Resultatet innebär att Sveriges OS-chanser i högsta grad lever medan vägen till Rio för Norges del ser väldigt snårig ut.

Norskorna var inte nöjda med sin prestation efter matchen men kritiserade också domaren Bibiana Steinhaus.

En av kritikerna var anfallsstjärnan Caroline Hansen, till vardags i Wolfsburg.

– Det är komiskt med en sådan domare på den här nivån, där det blåstes av i ren sympati, sa Caroline Hansen efteråt till norska tidningen VG.

Det som retade Hansen främst var Norges bortdömda mål i andra halvlek där Steinhaus menade att Hedvid Lindahl i Sveriges mål blivit knuffad.

– Detta var en match vi inte förtjänade att förlora.

Även Radiosportens kommentatorer på plats Paul Zyra och Richard Henriksson ifrågasatte Steinhaus under matchen igår.

– Hon gör inte en av sina bästa matcher, sa Paul Zyra i slutet av sändningen och fick medhåll av expert Henriksson.

Steinhaus är en mycket erfaren domare som är känd som en av världens främsta. Hon dömde bland annat VM-finalen 2011 och även OS-finalen i London 2012.

Sveriges mittback Nilla Fischer håller dock inte alls med Caroline Hansen.

– Jag håller absolut inte med henne. Jag tycker att domaren gjorde en bra match. Det är klart att domaren också gör misstag precis som vi spelare, men jag tycker inte att vi favoriserades, säger Fischer till Radiosporten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista