Charlotta Nordenberg är ordförande i KIF Örebro.
Charlotta Nordenberg är ordförande i KIF Örebro. Foto: Foto: Hanna Roth/Sveriges Radio.

Ekonomiskt ansatta Kif Örebro: "Tror det löser sig"

1:43 min

I fjol riskerade Kif Örebro att petas ur damallsvenskan på grund av klubbens ekonomiska problem. Inget TV-avtal gör inte situationen lättare, men ordföranden, Charlotta Nordenberg ser positivt på läget.

– På något sätt kommer det lösa sig med sändningar av damallsvenska matcher, men om det inte gör det får vi se över de kostnader vi har och se om vi kan öka intäkterna på annat sätt, säger Charlotta Nordenberg, ordförande i Kif Örebro.

Förra säsongen var klubben hårt ekonomiskt ansatt och tvingades i höstas redovisa en balanserad ekonomi till elitlicensnämnden. Något som gjordes och Charlotta Nordenberg ger nu en ljusare bild av det ekonomiska läget.

– Vi har ett positivt kapital med oss in i 2016, så det känns bra. Men utan TV-avtal påverkas vi ju såklart ekonomiskt, säger hon men ser inte att det hela kommer hota spelarna.

– Den frågan har vi hunnit tagit i än. Men jag tror inte det kommer påverka spelarna. Blir läget så får vi ta ansvar som förening och se om vi kan dra ner på kostnaderna på annat håll.

Vad skulle ett missat TV-avtal betyda för damfotbollen i stort?

– Det vore synd för Sverige och alla som älskar att titta på fotboll, vi är ju en av Europas bästa ligor. Men jag är positivt lagd och tror att svensk damfotboll kommer hitta en lösning, säger Charlotta Nordenberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista