2014, Robert Lindstedt missar Davis Cup. Foto: TT Nyhetsbyrån
Arkivbild: Robert Lindstedt. Foto: TT.

Sveriges Davis cup-lag utklassat i Ryssland

Robert Lindstedt och Johan Brunström förlorade lördagens DC-dubbel mot Donskoij/Kravtjuk. Därmed är Rysslands ledning ointagliga 3-0.

Sveriges tennisherrar var starkt nederlagstippade inför mötet i Davis cups första omgång borta mot Ryssland. Inte blev det bättre av att Sverigeettan i singel, Elias Ymer, tvingades tacka nej till spel i Kazan på grund av sjukdom.

Isak Arvidsson och 19-årige DC-debutanten Daniel Windahl förlorade fredagens singelmatcher mot Andrei Kuznetsov respektive Teymurasz Gabashvili.

Det sista lilla hoppet om en mirakelvändning stod på lördagen till det betydligt mer rutinerade dubbelparet Robert Lindstedt och Johan Brunström. Men Brunström och Lindstedt föll i tre raka set (3-6, 6-7, 3-6) mot Jevgenij Donskoij och Konstantin Kravtjuk.

Därmed väntar kvalspel för Sverige senare i höst för att försöka kvala sig kvar i Davis cups andradivision. För Ryssland väntar spel mot Nederländerna och chans att kvala sig uppåt i Davis cup-hierarkin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista