André Myhrer, arkivbild. Foto: AP Photo/Nathan Bilow/TT
André Myhrer, arkivbild. Foto: AP Photo/Nathan Bilow/TT

Hirscher snabbast av herrarna – Myhrer bäste svensk

Samtidigt som Hansdotter jagar totalsegern i Slovakien kör herrarnas slalom i slovenska Kranjska Gora. Österrikaren och totalledaren i världscupen – Marcel Hirscher leder. André Myhrer ligger 10:a.

Marcel Hirscher var klart snabbast i det första åket av världscuptävlingen i slalom i Kranjska Gora, Slovenien. Österrikaren var 75 hundradelar snabbare än fransmannen Julien Lizeroux och ytterligare fyra hundradelar före tysken Fritz Dopfer. Norges Henrik Kristoffersen - som leder slalomcupen - ligger sexa, 96 hundradelar efter Hirscher.

De svenska åkarna hade inte konkurrenskraftig fart under skidorna. André Myhrer lyckades bäst, han ligger på en tionde plats och är en halv sekund från en pallplats.

Anton Lahdenperä är 23:a, Jens Byggmark 28:a och Mattias Hargin tog den 30:e och sista platsen till andra åket, som börjar 12.30.

Toppen efter första åket:

1. Marcel Hirscher, Österrike - 51.72
2. Julien Lizeroux, Frankrike - +0.75
3. Fritz Dopfer, Tyskland - +0.79

Svenskarna:

10. André Myhrer - +1.29
23. Anton Lahdenperä - +2.01
28. Jens Byggmark - +2.10
30. Mattias Hargin - +2.14


36. Axel Bäck - +2.59

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".