Wolfgang Pichler.
Wolfgang Pichler. Foto: TT Kollage: SR

Pichlers oväntade svar efter tunga svenskdagen: ”Drick en öl”

1:47 min

Den svenske förbundskaptenen Wolfgang Pichler har ett eget recept för hur Mona Brorsson ska gå vidare efter söndagens tunga resultat i jaktstarten i skidskytte-VM.

– Rensa huvudet, drick en öl och i morgon så börjar vi på nytt. Glöm den här skiten, säger Wolfgang Pichler.

Mona Brorsson gjorde sitt livs lopp i lördagens VM-sprint i Holmenkollen då hon blev sexa. Men 25-åringen lyckades inte följa upp succén i söndagens 10 kilometer jaktstart – Brorsson sköt sju bom och rasade till en 39:e plats i resultatlistan.

– Hon är vanligtvis en bra skytt, och vanligtvis är hon väldigt lugn, men det här är en annan situation, det här är ett nytt steg för henne, säger Wolfgang Pichler.

Hör Mona Brorsson berätta om jaktstarten här.

Bäste svensk på herrsidan i jaktstarten över 12,5 kilometer blev Fredrik Lindström på en 34:e plats.

– Det är svårt att säga hur hans form är, vi hoppas att han blir bättre och bättre i form, jag tänker inte förlora hoppet det är tre lopp kvar, säger Wolfgang Pichler.

Lindström var 2,36 minuter efter Martin Fourcade. Fransmannen tog sitt tredje guld under skidskytte-VM i Norge.

– Han är i särklass, säger Wolfgang Pichler.

Nu väntar två vilodagar för skidskyttarna innan VM-tävlingarna fortsätter med 15 kilometer för damer på onsdag och 20 kilometer för herrar på torsdag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista