Rasmus Lindgren. Foto: TT
Rasmus Lindgren. Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT

Rasmus Lindgren drömmer om allsvenskan

Rasmus Lindgren: "Allsvenskan har alltid varit en dröm"
0:46 min

Allsvenskan kan bli en riktig profil rikare i sommar. Utlandsproffset Rasmus Lindgren längtar hem.

– Allsvenskan har alltid varit något av en dröm, säger 31 årige Lindgren till Radiosporten när vi träffar honom i Groningen.

Lindgren flyttade till Ajax som 18 åring och har haft en framgångsrik men också skadefylld karriär i Nederländerna. Han har varit lagkapten i Ajax, spelat med stjärnor som Luis Suarez och idag är han lagkapten i Groningen och enligt många lagets viktigaste spelare. Men i sommar går kontraktet ut och nu tyder mycket på att karriären avslutas i Sverige.

– Jag har ganska bra koll på allsvenskan och följer matcherna där säger Lindgren som dock inte vill peka ut någon direkt favoritklubb. Det blir i alla fall inte moderklubben Landskrona Bois som ju spelar i division ett.

– Nej det får nog vänta skrattar Lindgren, det är inte ens säkert att det blir en klubb i Skåne.

Det finns nog ett koppel allsvenska klubbar som skulle vara intresserade av en spelare med Rasmus Lindgrens kvaliteter. Men eftersom han är 32 år så tror jag att det i sommar framför allt kommer att finnas ett sug bland klubbar som kanske inlett allsvenskan svagt eller har skadebekymmer i försvaret. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".