Arkivbild: Sofia Arvidsson. Foto: Kathy Willens/TT.
Arkivbild: Sofia Arvidsson. Foto: Kathy Willens/TT.

Sofia Arvidsson: ”Varför äter Sjarapova hjärtmedicin?”

2:49 min

Sveriges före detta tennisproffs Sofia Arvidsson är chockad över beskedet att superstjärnan Maria Sjarapova testat positivt för meldonium.

– Jag höll på att sätta lunchen i halsen här. Jag satt och kollade på presskonferensen live. Det var verkligen en bomb, säger Sofia Arvidsson som följde Sjarapovas presskonferens i Los Angeles.

– Det är katastrof både för henne och tennisen. Man är rätt så chockad faktiskt, det här hade jag aldrig trott, tillägger Arvidsson.

Arvidsson, som nyligen lade av med sin tenniskarriär, och som har mött Sjarapova under sin långa tenniskarriär ställer sig väldigt frågande kring ryskans förklaring kring hur hon fick i sig meldonium via sin medicin.

– Första frågan jag ställer mig är väl varför man äter en hjärtmedicin när man inte har problem med hjärtat. Jag har själv aldrig käkat några kosttillskott under hela min karriär. Det känns väldigt konstigt att hon har gjort det, säger Arvidsson och tillägger:

– Jag undrar varför man äter en sån medicin från början.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista