Foto: TT Kollage: Radiosporten
Foto: TT Kollage: Radiosporten

OS-kvaltruppen: ”Så bra som ett svenskt landslag kan vara”

1:17 min

Sverige ställer upp ett ett starkt lag i OS-kvalet som avgörs i Malmö 8-10 april.

– Möjligtvis att man skulle vilja ha med Kim Ekdahl du Rietz också men annars är det nog så bra som ett svenskt landslag kan vara för tillfället, så säger radiosportens expertkommentator Magnus Wislander om OS-kvaltruppen som presenterades idag.

Truppen innehåller både Kim Andersson som är tillbaka efter ett drygt års bortavaro, och Jim Gottfridsson som missade EM i Polen med en fotskada. I övrigt påminner truppen väldigt mycket om det lag som spelade EM i januari.

Ur den truppen är Philip Stenmalm borta och utöver redan nämnda Kim Andersson och Jim Gottfridsson så tillkommer även mittsexan Niklas Barud.

Truppen består av 18 spelare så två man får räkna med att inte bli inskrivna i den slutliga OS-kvaltruppen som skall skrivas in på första tävlingsdagen.

Kim Andersson som lämnade landslaget med en svår axelskada under VM i Qatar i januari 2015 gör alltså comeback.

– Det var inte den sortin man hade önskat sig, just då kändes som om man förbrukat den sista polletten. När jag fick frågan så tyckte jag att det kändes spännande och det skall bli kul att ta på sig den blågula tröjan igen säger Kim Andersson till Radiosporten.

Däremot vill Kim Andersson inte lova att comebacken är permanent.

– För min del handlar det om kvalmatcherna. Något jag har lärt mig under resans gång är att det inte är lönt att planera framåt i tiden, det kan ta snabbt slut.

– Jag vill inte lova någonting, först kvalet sedan får vi se om det blir en eventuell fortsättning.

Om truppen säger Kim Andersson att den ser spännande ut, i EM visade laget att man inte lägger sig ner och ger upp utan det kämpas på, i med och motgång.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista