Ida Ingemarsdotter, Maria Rydqvist och Stina Nilsson
Ida Ingemarsdotter, Maria Rydqvist och Stina Nilsson. Foto: TT Kollage: SR

Tre svenskor avbryter Kanada-touren

Stina Nilsson, Ida Ingemarsdotter och Maria Rydqvist avbryter Ski Tour Canada på grund av sjukdom.

Stina Nilsson är förkyld och kommer inte till start i kvällens sprinttävling i den avslutande världscuptouren. 

”Tyvärr tar min #skitourcanada slut idag, tråkigt såklart men jag kan inte heller låta bli att vara glad över hur fantastiskt bra jag fick avsluta den på”, skriver Stina Nilsson på instagram.

Hon vann den senaste sprinten men kommer nu inte kunna utmana Ingvild Flugstad Östberg om andraplatsen i sprintcupen. Inför tisdagskvällens sprint ligger Nilsson en ynka poäng efter norskan.

Östbergs landslagskollega Majken Caspersen Falla har redan säkrat cupsegern.

Även Ida Ingemarsdotter och Maria Rydqvist avbryter Ski Tour Canada på grund av sjukdom.

"Touren är extrem på många sätt med tuffa tävlingar och inte minst påfrestande resor med stora tidsomställningar. Detta gör åkarna mer sårbara", säger förbundskaptenen Rikard Grip i ett pressmeddelande. 

Inför den klassiska sprinten är Charlotte Kalla bästa svenska totalt på nionde plats och bland herråkarna ligger Marcus Hellner på en 17:e plats.

”Vi har fortsatt gott mod och ser fram emot att göra ett bra avslut med de fyra damer och sex herrar som fortsätter touren”, säger Rikard Grip. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista