0160206 Skellefteås Axel Holmström uppvaktas efter 3-1 målet  i SHL-matchen mellan Skellefteå AIK och Frölunda HC i Skellefteå Kraft Arena, Skellefteå. Foto: Robert Granström/TT
Foto: Robert Granström/TT Foto: ROBERT GRANSTRÖM / TT NYHETSBYR

L-G Janssons SHL-analys: ”Skellefteå måste hyllas”

L-G Jansson: ”Har varit synd om Brynäs”
4:23 min

Radiosportens ishockeyexpert ger sin syn på SHL-säsongen efter den sista grundspelsomgången.

Hyllar Skellefteå

– Skellefteå måste ju hyllas, det kan inte nog sägas men tanke på att man fyra år på rad har vunnit serien och man har en kontinuitet och en plan inte bara på banan utan förmodligen en fin affärsplan också där man visar att man är Sveriges bästa hockeyförening. Jag trodde ett tag vid nyår att Frölunda skulle kunna matcha dem och de kunde de nästan men inte riktigt. Frölunda har en fantastisk kedja med Lundqvist och Lasch och kompani men Skellefteå har fyra sådana kedjor.

Brynäs tunga skador

– Brynäs hade ju en jättefin laguppställning, spelade bra som sjutton och så får man Anton Rödin skadad. Han höll uppe kedjan med Greg Scott och kompani på ett fullständigt fenomenalt sätt. Och när då Ansi Salmela, den kanske dyraste backen i hela SHL men samtidigt den kanske bästa i alla kategorier när han var hel, när bägge försvann så försvann ju möjligheten för Bulan Berglund att hantera det här. Det har varit synd om Brynäs faktiskt.

Hör också L-G Jansson kommentera CHL och ta ut de svenska spelare som imponerat på experten under SHL-säsongen.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".