Djurgården-Brynäs och Örebro-HV 71 möts i kväll i åttondelsfinal 1:3.
Djurgården-Brynäs och Örebro-HV 71 möts i kväll i åttondelsfinal 1:3. Foto: TT.

L-G Jansson: Därför når Djurgården och Örebro kvartsfinalspel

4:47 min

Hockeyexpert L-G Jansson och reporter Magnus Wahlman är överens om en sak: Örebro slår ut HV71 i åttondelsfinal. Djurgården-Brynäs däremot, där går tipsen isär.

Örebro - HV 71

L-G Jansson:

– HV är lite stabilare, mot slutet framför allt. Men Örebro har en förmåga, när det bränner till, att vinna matcher. Egentligen skulle jag vilja passa på den här frågan... Men jag säger Örebro.

Magnus Wahlman:

– Där är vi överens, Örebro besegrar HV 71.


Djurgården - Brynäs

L-G Jansson:

– Brynäs är åderlåtet, det går inte att komma ifrån. Greg Scott är en halv Greg Scott när Anton Rödin inte är där. Rödin med sin skicklighet kan dra på sig spelare som öppnar ytor för Scott, men nu finns inte Anton (Rödin) med.

– Anssi Salmela har börjat spela nu efter att ha missat ett antal matcher, för övrigt är det SHL:s bästa back när han är hel. Därför ger jag segern till Djurgården.

Magnus Wahlman:

– Jag tror att Brynäs slår ut Djurgården. Brynäs spelar en jättebra ishockey med fart, intensitet och skapar mängder med målchanser. Förr eller senare kommer det vara lite stolpe in för Brynäs, om man kan bibehålla den farten.

– Och jag upplever att Djurgården är lite på nedgång, därför lägger jag tipset på Brynäs.

Åttondelsfinalerna, eller play in, spelas i bästa av tre matcher. Det lägst tabellrankade laget som når kvartsfinal ställs mot Skellefteå medan det högst rankade laget ställs mot Frölunda i kvartsfinalspelet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista