Expert Richard Henriksson.
Expert Richard Henriksson. Foto: SR/TT.

Henrikssons betyg efter rysarmatchen

Radiosportens fotbollsexpert Richard Henriksson betygsätter de svenska spelarna efter rysarmatchen mot Nederländerna. 

Hedvig Lindahl, 2

Säker och trygg precis som vanligt. Tvingades inte till någon vass räddning.

Jessica Samuelsson, 4

Bäst i det svenska laget. Grym i alla en mot en-situationer och precis lagom tuff och aggressiv.

Nilla Fischer, 3

Klev fram i den andra halvleken, tog tag i spelet och var en av anledningarna till att Sverige höjde sig rejält efter paus.

Linda Sembrandt, 2

Drällde lite med bollen vilket ledde till Nederländernas ledningsmål, liksom Fischer mycket säkrare i andra.

Elin Rubensson, 2

Problem med Manon Melis i inledningen men det var starkt av Rubensson och skaka av sig det och sedan göra en riktigt bra andra halvlek.

Lisa Dahlkvist, 2

Inte någon av hennes bättre landskamper det här året. Gillade dock att hon stod upp fysiskt mot slutet och vann närkamper.

Caroline Seger, 3

Hårt bevakad matchen igenom, fick mer tid i den andra halvleken och då var hon instrumental i vändningen av matchbilden - Sverige hade mest boll och oftast var det Seger som hade den.

Emilia Appelqvist, 2

Springer på allt, läser spelet bra och bryter många passningar tack vare det. Men mer finns att hämta i det offensiva spelet.

Sofia Jakobsson, 2

I början av matchen ovän, ja nästan dödsfiende med bollen. Får det godkända betyget tack vare ännu en beundransvärd arbetsinsats.

Lotta Schelin, 2

Precis som tidigare i turneringen så kom Schelin väldigt sällan till farliga lägen, men jobbade och slet defensivt.

Olivia Schough, 2

Kommer inte riktigt loss när hon utmanar, men jättefint avslut när gratischansen kom i slutet av den första halvleken. Bra avslut i andra också men då jätteräddade ven Veenendaal.

Stina Blackstenius, 3

Slängdes hastigt in för skadade Schelin och gjorde ett mycket bra inhopp. Stor och stark, visade prov på bra spelsinne också då hon värderade bra när hon skulle hålla i bollen.

Emma Berglund, 2

Sveriges nya grej är att spela med tre mittbackar sista tio minuterna. Nog då viktig liten tröjdragning av Berglund när Miedema fick sitt kanonläge på tilläggstid.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista