Daniel Mossberg.
Daniel Mossberg. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Mossberg stängs av – missar resten av säsongen

1:04 min

Sandvikens stjärna Daniel Mossberg stängs av fyra matcher och missar därmed kvällens semifinal mot Västerås. Mossberg missar även en eventuell final nästa helg.

– Med likgiltighetsuppsåt har han tillfogat motståndaren avsiktlig skada, säger Bengt Arwidson ordförande för disciplinnämnden till Radiosporten efter att han granskat situationen på video.

Det var igår som Västerås anmälde Mossberg till bandyförbundets disciplinnämnd efter att VSK:s Simon Jansson fått ett slag mot revbenen.

– Om man med klubban orsakar allvarlig skada ska det ses värre än två matchers avstängning som är normalt. Det här är grövre. I det här fallet anser vi att han har sådan kraft med klubban att bestraffningen blir så hög som fyra matcher, säger Arwidson.

Mossberg själv förstår inte beslutet.

– Det känns för jävligt, det gör det. Jag har sett den hundra gånger. Jag tycker inte att jag sätter klubban i spelaren, det vet jag att jag inte gör. Kollar man på min hand så har jag den på samma ställe hela tiden. Jag spearar honom inte i alla fall. Sen att jag träffar honom olyckligt, det får jag väl stå för, säger en frustrerad Mossberg till SVT Sport.

Västerås klubbchef Michael Campese tycker dock att det är en solklar spearing.

– Det är en spearing som inte ska förekomma på bandyplan. Jag har inte sett liknande tilltag under mina 30 år som jag tittat på bandy, säger Campese till P4 Västmanland.

Se situationen här

Jansson har gått en kamp mot klockan att bli spelklar till fredagens match som Västerås måste vinna om inte säsongen ska vara över. Beskedet från Västerås till P4 Västmanland på fredagseftermiddagen är att Jansson spelar ikväll.

Radiosportens reporter Magnus Wahlman brukar ofta bevaka Sandvikens matcher. Så här säger han om tappet av Mossberg.

Mossberg är navet och motorn i deras spel. Han är en gigant på hela planen, framförallt på det centrala mittfältet. Det är en försvagning utan dess like för han är en av världens bästa spelare.

Sandviken meddelar att de tänker överklaga domen till Riksidrottsnämnen så att Mossberg kan spela i en eventuell final.

– Vi tycker att straffet är lite väl hårt, men vi säger inte att det inte hänt. Sen får vi se när det kommer något beslut i Riksidrottsnämnden, säger ordföranden i Saik, Magnus Holst, till TT.

På fredagen kom det också besked från sajten Bandypuls att Sandviken anmält två spelare i Västerås. Sandviken vill bland annat att Västerås Jonas Nilsson blir avstängd för en smäll han utdelade i den andra semifinalen i söndags och även Simon Jansson anmäldes.

De spelarna frias dock helt eftersom domarna sett dessa två situationer och bedömt att de inte borde leda till någon avstängning.

– Domaren har förklarat att han sett situationen och bedömt att det inte föreligger några regelvidrigheter, säger Arwidson.

Kvällens match mellan Sandviken och Västerås följer ni direkt i Sportextra med start 19.00


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista