Mona Brorsson under tävlingarna i Östersund. Foto: Robert Henriksson/TT
Mona Brorsson under tävlingarna i Östersund. Foto: Robert Henriksson/TT

Sverige ”kopierar” succéreceptet

Mona Brorsson kör andra sträckan och Linn Persson den sista, när skidskytte-VM fortsätter idag med damstafetten. Radiosporten direktsänder.

Kl 15.25 startar Radiosportens direktsändning här i webbradion. Där följer vi kvartetten Anna Magnusson, Mona Brorsson, Ingela Andersson och Linn Persson.

I den ordningen kör de svenskor som hoppas upprepa eller förbättra den sjätteplats som det blev i vinterns hittills mest lyckade stafett, den i Antholz den 16 januari.

I stort sett är det samma lag nu som då. Enda skillnaden är att Anna Magnusson nu ersatt Emma Nilsson på den första sträckan.

Sverige har slutat på följande placeringar i vinterns damstafetter:

11:a i Hochfilzen – 1,48 från segraren Italien. 1,35 från prispallen.

11:a i Ruhpolding – 2,13 från segrande Ukraina. 1,30 från prispallen.

6:a i Antholz – 0,50 efter vinnaren Frankrike. 0,30 från prispallen.

8:a i Presque Isle – 0,56 efter segraren Tjeckien. 0,30 från prispallen.

Observera alltså att avståndet till prispallen har minskat hela tiden – och att vi sett fyra olika vinnarnationer i vinter.

I VM ifjol slutade Sverige på nionde plats, hela 3,15 efter segrande Tyskland. Då fanns Elisabeth Högberg med i laget, men hon är nu sjuk och har missat hela årets VM.

Klart är också att både Mona Brorsson och Ingela Andersson får köra även söndagens masstart. På herrsidan är Fredrik Lindström just nu bara fjärde reserv till den.

På lördagen avgörs herrarnas VM-stafett.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista