Brottaren Johan Eurén i blå dräkt. Foto: Heikki Saukkomaa/Scanpix
Johan Eurén. Foto: Heikki Saukkomaa/Scanpix

Eurén missade EM-guldet: ”Inte vad jag tänkt mig”

1:50 min

Det blev inget EM-guld i Johan Euréns comeback. Brottaren i 130-kilosklassen föll i semifinalen och kan ikväll ta brons som bäst.

– Det var inte riktigt vad jag tänkt mig eller väntat mig. Men det är klart att vi ska genomföra den matchen också, säger Eurén besviket till Radiosporten.

Johan Eurén är tillbaka efter knäskadan som stoppat honom. Efter OS-bronset i London 2012 har brottaren ställt in siktet på OS i Rio. EM var ett första steg i att hitta formen lagom till OS-kvalen i april och maj.

Johan Eurén vann lätt i åttondelsfinalen. Kvartsfinalen mot georgiern Iakobi Kajaia blev betydligt jämnare där Eurén tog den sista och avgörande poängen till seger med 2-1 med en halvminut kvar av matchen.

I semifinalen blev det dock förlust mot Riza Kayaalp från Turkiet. Eurén hamnade i parterr-underläge och då passade turken på att ta två tvåpoängare i rad. Eurén reducerade till 2-4, men lyckades inte komma ikapp och nu får han nöja sig med bronsmatch mot ryssen Vitalij Schur.

– Jag hade en behaglig första match, den andra matchen föll mig rätt bra i handen den också. Sen gick jag bet på turken. Det var ändå rätt skönt att få möta de här brottarna, det är därför vi är här, säger Eurén som hoppas att matchformen ska bli bättre och bättre till OS-kvalet.

Eurén har tidigare sagt till Radiosporten att han siktar på OS-kvalet i Mongoliet efter EM.

Knäskadan är läkt, men den bekymrar fortfarande Eurén.

– Det var lite obehagligt igår när vi värmde upp. Men nu har de lindat det rätt hårt,  så jag tycker det funkar ganska bra. Jag känner det inte alls när jag är igång på mattan. Så man får väl säga att det funkar ganska bra.

Är det mer mentalt?

– När det blir mycket vridningar är det lite obehagligt. Men på match stänger man av det. Jag tror det är mest psykiskt att man går och är lite rädd.

För Fredrik Schön i 98 kilosklassen blir det ingen EM-medalj. Han föll i åttondelsfinalen och sedan även i återkvalet.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista