Foto: TT
Therese Johaug. Foto: Maja Suslin/TT

Johaug vann Kanadatouren

4:12 min

Till slut blev det som så många gånger förr den här skidvintern - Therese Johaug överst på pallen. Lagkamraten Heidi Weng orkade inte stå emot norskan på den sista etappen av världscupens finaltour i Kanada. Charlotte Kalla tappade både tid och placeringar.

Johaug vann jaktstartsmilen i överlägsen stil före Weng och Ingvild Flugstad Østberg.

I Marit Bjørgens frånvaro har Therese Johaug varit fullständigt överlägsen den här vintern. Hon utmanades länge av Heidi Weng i Kanada, men vann även finaltouren, liksom premiärtouren i Finland, Tour de Ski och den totala världscupen.

Johaug gick ut 30 sekunder efter Weng. Det var inhämtat efter drygt tre kilometer. Hon vann till slut sin 17:e seger i vinter med över en minut.

Charlotte Kalla fick en lika tung avslutning som i så många andra lopp tidigare i vinter. Hon gick ut 5.48,4 efter Weng på den klassiska milen som tia, tappade två placeringar och ytterligare 25 sekunder.

– Det är väl inte de här loppen jag kommer ta med mig från den här säsongen, säger Kalla till Radiosporten och fortsätter:

– Det är alldeles för långt upp till de bästa, det är inte alls de förhoppningar jag hade när jag inledde den här säsongen. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista