Arkivbild. Sylve Söderstrand. Foto: Pontus Lundahl/TT
Foto: Pontus Lundahl/TT Foto: Pontus Lundahl/TT

Nya arbetsuppgifter för Söderstrand

Bråket runt förbundskapten Sylve Söderstrands arbetsuppgifter fram till OS är över.

Svenska ridsportförbundet har gått med på att ändra Sylves Söderstrands arbetsuppgifter. Nu ska förbundskaptenen koncentrera sig på Rolf-Göran Bengtsson och dom andra OS-aktuella svenska ryttarna.

Söderstrand får därmed sin vilja igenom och slipper att engagera sig i andra delar av den svenska ridsporten än att fokusera på eliten.

Därmed kommer han inte jobba med breddsatsningar och kommittéarbeten, saker som tidigare kommit med rollen som förbundskapten.

Sveriges olympiska kommitté bidrar med pengar till ridsportförbundet för att stötta satsningen mot svenska OS-framgångar. Pengar som används för att Sylve Söderstrand ska kunna resa och arbeta nära de svenska ryttarna.

Med det som förutsättning menar SOK, via sportchefen Carina Skoog, att det passar bra med tanke på OS att Sylve Söderstrand koncentrerar sig på dom OS-aktuella ryttarna.

Enligt uppgifter till Radiosporten förändras inte Sylve Söderstrands lön, trots att hans arbetsuppgifter gjorts om.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".