Fredrik Lindström.
Fredrik Lindström. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix / TT

Experten om VM:s största minus: ”Lindström måste se över vad som är fel”

3:59 min

Radiosporten summerar skidskytte-VM med ”Lindas Listor” – med allt från globala höjdpunkter till Sveriges plus och minus.

VM i Oslo blev en fantastisk folkfest med uppemot 25 000 åskådare nästan varje tävling. Expert Linda Bengtsson summerar VM med följande listiga listor.

Nedtill kommer den internationella stjärnparaden – men först följer både ljuspunkter och bitande kritik mot Sveriges del av VM.

Sveriges plus:

*Mona Brorsson

Hennes sjätteplats i sprint med prickfritt skytte var fantastiskt. Före VM trodde jag inte det skulle vara möjligt

*Damerna som helhet

Stafetten blev inte som vi hade hoppats, men att alla fyra damer kvalade in till jaktstarten och att två även fick köra masstarten var mycket bra. De unga damerna är på god väg mot sitt långsiktiga mål som ju är OS 2018 och hemma-VM 2019.

Sveriges minus:

*Fredrik Lindström

Han gav återigen besked om att han inte är i sitt gamla slag. Han har till och med gått tillbaka ännu mer. Han har inte varit på topp-10 i världscupen, och nu i VM blev det som bäst en 29:e plats. Och det var tråkigt att han inte ens kvalade in till masstarten.

*Herrarna som helhet

Det var bra med sjundeplatsen i stafett, men tyvärr var de enstaka fina placeringar som Torstein Stenersen och Jesper Nelin haft i världscupen engångsföreteelser.

VM internationellt:

  • 1. Martin Fourcade

”VM-kungen! Det som gör att jag placerar honom etta är att han vann ett individuellt guld mer än Dorin-Habert. Han är helt otrolig, för att han dels är i topp i hela världscupen men ändå kan vara så här dominant i mästerskapet. Fourcade är också en väldigt färgstark profil”.

  • 2. Marie Dorin-Habert

”Hon var den absoluta VM-drottningen! Hon tog ju medalj i alla de sex lopp hon var med i – med guld i mixedstafett, distanslopp och masstart”.

  •  3. Ole Einar Björndalen

”Han var en del av ett fantastiskt hemmalag, där ju också Johannes Thingnes Bö och Tirill Eckhoff glänste. Men att Björndalen som 42-åring tog guld i stafett, plus två silver och ett brons individuellt, och nådde upp till 44 medaljer varav 20 guld i VM är fantastiskt”.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista