Foto: Jessica Gow /TT
Södertäljes Dino Pita med bollen. Foto: Jessica Gow /TT

Kings jagar fjärde raka

Södertälje Kings har vunnit de tre senaste SM-gulden och har också vunnit grundserien den här säsongen. Det gör lagkaptenen Mike Joseph nöjd.

– Komma etta var nåt som vi verkligen ville och som vi har jobbat hårt för så vi är där vi vill vara, säger Mike Joseph.

Att Södertälje Kings kunde vinna grundserien så pass klart är faktiskt en bedrift med tanke på att man även spelade i Europe cup under hösten och då drabbades av influensa i laget. Lagkapten Joseph funderar själv på hur det egentligen varit möjligt.

– Jag vet faktiskt inte. Det har varit riktigt riktigt tufft och det är fortfarande tufft - laget är lite upp och ner just nu. Men vi slappnar aldrig av - Vedran (Bosnic coachen) låter oss aldrig slappna av och vi respekterar varje motståndare.

Mike Joseph har funnits med  i laget under de tre guldåren men har ändå svårt att ranka årets lag jämfört med tidigare upplagor.

– Otroligt svårt. Jag skulle säga att vi är lite snabbare på att passa bollen i år.    

Efter 16 raka vinster tog sviten slut i den näst sista  grunsdserieomgången då Luleå vann i Telgehallen. Men Kings kom tillbaka i den sista omgången och slog då Malbas.

Malbas är också motsåndare i kvartsfinalen. Ett Malbas med 216 cm långe centern Carl Engström i laget - han som var med och vann guld med Kings i fjol.

Just när det gäller centerpositionen har mästarrna problem just nu. Mike Spires har en stressfraktur i foten och kommer inte att kunna spela i kvartsfinalerien. Dessutom har Aaron Andersson varit hemma i USA  av privata skäl men ska  enligt uppgift kunna förstärka laget i kvartsfinal.

Men Kings visade att man klarar av att hantera Malbas även utan sina centrar medan Malbas har svårare att hantera Kings spel i övrigt.

Favoriter eller inte? Det där är ingenting som Mike Joseph bryr sig om.

– Vi i laget tänker inte alls på det. Media säger det och vi är vana sedan de senaste åren. Vi går bara ut och spelar sp hårt vi kan.

KFUM Söder vann de fyra första SM-gulden, men Alvik toppar den listan då laget vann SEX raka SM på 60-talet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista