MALMÖ 20160302 Brynäs tränare Thomas Berglund manar på sitt lag under en time-out i slutet av onsdagskvällens match i SHL mellan Malmö och Brynäs i Malmö Arena. Matchen slutade med hemmaseger, 5-3. Foto Björn Lindgren / TT
Foto: Björn Lindgren/TT

Brynäs fördel: ”Varit i den här situationen tidigare”

2:21 min

I kväll ska det avgöras om Brynäs eller Djurgården går vidare till kvartsfinal. Brynäs Thomas "Bulan" Berglund om vad som talar för Gävlelaget.

Vad är det som talar för Brynäs i kvällens avgörande match?

– Vi har varit i den här situationen tidigare. Förra året var vi vi exakt samma situation, vi har en viss rutin på det. Men annars så kommer det förmodligen bli en jämn match, säger Brynäs tränare Thomas "Bulan" Berglund till Radiosporten.

Vad blir avgörande i kvällens match?

– Det lag som orkar vara mest konsekvent och mest noggrant kommer nog vinna. det gäller att göra så lite misstag som möjligt och det gäller att vara klar i hjärnan och ta rätt beslut därute.

Vad var det som avgjorde matchen senast?

– Vi fick en bra start och kunde dra ifrån till 3-0 och det blev svårt att kämpa i kapp.

Bortamatch i kväll, är det en stor nackdel för er?

– Nej, det tycker jag faktiskt inte. Om man ska avgöra på hemmaplan så är det lätt att det låser sig. Så blev det för Färjestad förra året. Behöver inte vara en fördel att spela hemma.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista