Richard Henriksson
Richard Henriksson. Foto: TT Nyhetsbyrån

Henriksson: Konstigt att man släppt på den principen

Richard Henriksson: "Det ter sig väldigt märkligt"
2:23 min

U21-landslaget använder mentala träningsmetoder som kritiseras av forskare och experter. Radiosportens fotbollsexpert Richard Henriksson ifrågasätter förbundets agerande.

– Det är konstigt att man från Fotbollförbundets sida i all sin verksamhet vinnlägger sig om att arbeta utifrån vetenskap och evidensbaserad kunskap, men i det här fallet har man helt släppt på den principen, säger Radiosportens fotbollsexpert Richard Henriksson och fortsätter.

Läs mer: Hård kritik mot U21-landslagets metoder

– Som jämförelse kan man ju peka på att du inom svensk fotboll inte får vara elittränare om du inte har en adekvat utbildning i samtliga steg. Ingen skulle förstås ens drömma om att knyta till sig något annat än en legitimerad läkare i sin medicinska stab.

Läs mer: Håkan Ericson: Handlar om vår tro och vårt undermedvetna

– Jag kan bara spekulera i varför man låtit det här arbetssättet passera, kanske är det så att man genom lättja inte velat gå emot en driven tränare som tror på de här metoderna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".