Foto: Stephen Dunn / AFP
Foto: Stephen Dunn / AFP

Nattens NHL-snackis: Silfverbergs första hattrick

Jakob Silfverberg har gjort sin NHL-karriärs första hattrick. Hans Anaheim krossade New Jersey med 7-1.

Målservice: Nattens matcher - matchfakta och resultat

Jakob Silfverberg gjorde tre mål och en assist i hockeymatchen. Han är nu uppe i totalt 12 NHL-mål den här säsongen.

Hans kedja behövde mindre än tio minuter på sig i andra perioden att göra fyra mål.


Svensken inledde med att passa fram till Andrew Coglianos 1-0 redan efter 32 sekunder in i andra. Fem minuter senare var det dags för Silfverberg själv att göra mål, 3-1, och ytterligare 9.56 in i perioden kom 4-1.

– Jag kan inte minnas att jag gjort ett hattrick någon gång tidigare under karriären, inte ens under tiden i Brynäs, säger Silfverberg till Expressen.

Silfverbergs tredje mål kom i numerärt överläge 7.13 i tredje perioden och betydde 7-1 för Anaheim, som också blev slutresultatet. Han hyllades på sedvanligt sätt genom att publiken slängde in sina kepsar på isen.

– Det var otroligt roligt att se. Fast jag tänkte inte så mycket på det, det var mer glädjen över att ha fått göra ett hattrick som jag upplevde. Jag har haft några matcher med två mål, men inte lyckats gjort det tredje. Det var otroligt skönt att få trycka in den tredje, säger han till Expressen.

- Hela bänken sade åt mig när jag gick ut till det powerplay vi hade fått att jag skulle skjuta så fort jag fick chansen och det gjorde jag. Det var kanske inte det snyggaste målet jag gjort och jag vet inte exakt hur pucken gick in, men det spelar ingen roll.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista