Jenni Asserholt
Jenni Asserholt uttagen till VM. Foto: TT Nyhetsbyrån

Här är svenska VM-truppen

4:27 min

Här är Damkronornas förbundskapten Leif Boorks trupp till ishockey-VM i Kamloops, Kanada.

Åtta VM-debutanter får plats i Damkronornas trupp till VM.

Lagkaptenen Jenni Asserholt är tillbaka efter skada, medan två av fjolårets bästa spelare i hemma-VM, Emma Nordin och Erika Grahm, saknas på grund av skador.

– Det ska bli väldigt inspirerande att få åka till Kanada och spela VM. Det är klart att när man åker på en skada så blir man orolig och man missar matcher och så här. Men foten har svarat jättebra på rehaben och det är skönt att vara tillbaka på isen, säger Jenni Asserholt.

Största skrällen i VM-truppen är backen Caroline Markström, 21-åring från Sundsvall som spelar collegehockey på St Cloud University.

– Det som gäller är att i första hand säkra en OS-plats, då gäller det att vara bland de fem bästa, säger förbundskaptenen Leif Boork.


Målvakter: Sara Grahn, Minatsu Murase och Sarah Berglind.

Backar: Anna Kjellbin, Johanna Fällman, Johanna Olofsson, Annie Svedin, Caroline Markström, Emilia Ramboldt, Elin Lundberg och Emma Eliasson.

Forwards: Jenni Asserholt, Hanna Sköld, Sabina Küller, Lisa Johansson, Pernilla Winberg, Anna Borgqvist, Maria Lindh, Fanny Rask, Erica Udén Johansson, Hanna Olsson, Michelle Löwenhielm och Olivia Carlsson.

Ishockey-VM i Kamloops, Kanada spelas 28 mars-4 april. Damkronornas spelprogram.Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista