Serena Williams.
Serena Williams. Foto: Mark J. Terrill

Serena Williams – från utbuad till älskad

Det tog 14 år att komma över buandet i Indian Wells. Men sedan i fjol är tennisens världsetta Serena Williams tillbaka i Mastersturneringen i Kalifornien efter den långa bojkotten.

Och nu välkomnas hon på ett helt annat sätt av publiken.

– Varje gång jag går ut på banan så hejar de på mig. Det är en annan känsla, säger Williams, som är klar för kvartsfinal efter seger över Kateryna Bondarenko med 6-2, 6-2.

I kvarten får hon möta den regerande mästarinnan Simona Halep, som hon även skulle ha mött i semifinalen i fjol. Då tvingades Williams kasta in handduken före matchen på grund av en knäskada.

I Indian Wells-finalen 2001 buade publiken åt Serena Williams och hånade hennes syster Venus och deras pappa Richard när de kom för att titta på matchen. Publiken var uppretad för att de aldrig fick se ett systermöte i semifinalen. Venus Williams lämnade återbud för vad som uppgavs vara en knäskada. Systrarna bojkottade därefter turneringen i 14 år.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista