Foto: TT
Frölunda möter Djurgården i SM-kvartsfinal Foto: Jessica Gow/TT

Guide till SHL-kvartsfinalerna

I kväll drar SM-kvartsfinalerna igång i herrhockeyn. Kvartsfinalerna avgörs i bäst av sju matcher. I morgon drar Luleå-Färjestad och Linköping-Växjö igång.

Frölunda - Djurgården

Vägen till kvartsfinal: Frölunda tog sig hit genom att sluta tvåa i grundserien. Djurgården slutade sjua i grundserien och tog sig hit genom att besegra Brynäs i åttondelsfinal med 2-1 i matcher.

Inbördes möten: Idel hemmasegrar i grundserien, därav 2-2 i inbördes möten. Tyder det på att Frölunda vinner denna kvartsfinalserie tack vare en extra hemmamatch?

Heta fakta: Ryan Lasch har gjort mål för Frölunda mot Djurgården i båda hemmamatcherna och Matt Anderson har gjort mål i Djurgårdens båda hemmamöten mot Frölunda denna säsong. Frölunda är SHL:s mest effektiva lag, mål på 10,98 procent av skotten. Djurgården först på nionde plats i samma lista.


Skellefteå - HV71

Vägen till kvartsfinal: Skellefteå tog sig hit genom att vinna grundserien och har nu ställts mot det sämst kvarvarande laget. HV71 slutade nia i grundserien och tog sig hit genom att besegra Örebro med 2-0 i matcher.

Inbördes möten: Skellefteå har 3-1 i matcher denna säsong. HV71 vann dock senaste mötet lagen emellan uppe i Skellefteå. 

Heta fakta: HV71-talangen Anton Bengtsson har gjort två av sina sju mål denna säsong mot just Skellefteå. Båda lagen är bra i spelformen powerplay. Skellefteå överlägset bäst i grundserien med mål i 29,19 procent av PP-försöken. HV71 fyra på 23,65 procent.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista