Peter Fill. Foto: TT
Peter Fill. Foto: TT Foto: Gian Ehrenzeller

Peter Fill tog hem störtloppscupen

Peter Fill vann karriärens första kristallpokal när han tog hem störtloppscupen. På damsidan var det redan klart att Lindsey Vonn skulle ta hem pokalen. Kajsa Kling slutade nia i säsongens sista störtlopp. 

Det var en avvaktande Peter Fill som stod på start i säsongens sista störtlopp i St. Moritz. Inför dagen låg han på samma poäng som Aksel Lund Svindal, som ådrog sig en korsbandsskada i slutet av januari.

Det var fyra åkare som hade chansen men både Kjetil Jansrud och Domnik Paris körde för dåligt och det var bara för Peter Fill att ta sig ner. Fill körde in på en tiondeplats och efter loppet fick han ta emot kristallpokalen.

Även damerna körde sitt sista störtlopp för säsongen i dag. Men störtloppscupen var redan avgjord. Trots att Lindsey Vonn fick avbryta säsongen i slutet av februari på grund av skada, fåock hon ta emot kristallpokalen efter tävlingen.

Kajsa Kling slutade nia i säsongens sista störtlopp och hon slutade elva i störtloppscupen. 

Även vinnarna av den totala världscupen är klart. Att Marcel Hirscher tar hem världscupen på herrsidan före Henrik Kristoffersen var redan färdigt. Och idag efter att Viktoria Rebensburg kört ur stod klart att Lara Gut vinner världscupen på damsidan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista