Radiosportens hockeyexpert Kristofer Ottosson och Färjestads Antti Tyrväinen
Radiosportens hockeyexpert Kristofer Ottosson (t.v.) och Färjestads Antti Tyrväinen Foto: SR och TT.

Ottosson: ”Färjestad kommer tråka ut Luleå”

6:34 min

Storsatsande och stjärnfyllda Luleå Hockey kommer att slås ut i SM-kvartsfinalserien, det tror Radiosportens hockeyexpert Kristofer Ottosson.

– Jag tror på Färjestad i den här serien, jag tror att Färjestad kommer att tråka ut Luleå. Det jag har sett av Färjestad den här säsongen har inte roat mig, men den disciplin de har visat upp har varit bland de bästa som alla SHL-lag har levererat i år, säger Kristofer Ottosson i veckans avsnitt av Istid, Radiosportens hockeypodd.

– Jag tror att de har lite mer tålamod och disciplin i den här serien och det tror jag kommer att bli avgörande. Här blir det inget skönspel, det är en kontrast mot LHC-Växjö, där jag förväntar mig offensiv grannlåt. Här kommer det vara betydligt mer disciplinerad och tråkig ishockey. Jag blir inte förvånad om de flesta matcherna går till förlängning. Jag har tippat 4-2 till Färjestad i den här matchserien, tillägger Ottosson.

Vad tror du att grundseriens resultat spelar för roll? Där vann Färjestad samtliga fyra möten med Luleå. Kan det ha en påverkan?

– Ja, det tror jag. Om jag minns det rätt som spelare så tar du med dig en viss känsla från de segrar du har tagit. Det är talar också för Färjestad.

Radiosporten direktsänder kvällens SM-kvartsfinalmatcher i P4 och webbradion: Luleå-Färjestad och Linköping-Växjö. Nedsläpp: 19.00.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista