Kajsa Kling nöjd efter världscupavslutningen i St. Moritz.
Kajsa Kling nöjd efter världscupavslutningen i St. Moritz. Foto: Jean-Christophe Bott

Kling 11 hundradelar från pallen i St. Moritz

2:22 min

Kajsa Kling avslutade årets världscupsäsong i Super G med en fin-fin fjärdeplats i favoritorten St Moritz i Schweiz.

Hon hade ynka hundradelar upp till pallen där Cornelia Hütter, Österrike, knep tredjeplatsen. Tina Weirather, Liechtenstein, vann före Lara Gut, Schweiz.

Gut vann också Super G-cupen och trion just före Kajsa var etta, tvåa och fyra i disciplinen.

För Kajsa var det här ett välkommet besked inför nästa års VM, som avgörs just i St Moritz. Hon har nu gjort sina tre främsta resultat i Super G just där. Tvåa, fyra och fyra.

Totalt har Kajsa under den här säsongens farttävlingar nio Top 10-placeringar där två fjärdeplatser, inklusive dagens, är det bästa.

I störtloppet i Altenmarkt kom den andra fjärdeplatsen för säsongen och hon har också en femteplats från tidigt på säsongen i störtlopp.

Totalt under säsongen blev det en tionde plats i Super G och en elfte i störtlopp.

Kajsa har under säsongen varit ensam svenska i fartdisciplinerna men jobbat i ett team med fyra länder där bl a tyskan Viktoria Rebensburg varit en del. Norge och Kanada är övriga länder som finns med. Larisa Yurkiw, Kanada, är den som sammantaget lyckats bäst och kom trea i årets störtloppscup.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista