Arber Zeneli under sin tid i Elfsborg.
Arber Zeneli under sin tid i Elfsborg. Foto: Adam Ihse / TT

Succé-Zeneli – det lutar åt Sverige

42 min

Den tidigare Elfsborgsspelaren Arber Zeneli har gjort succe i sin nya klubb Heerenveen i Nederländerna. Zeneli har bara varit två månader i klubben men har redan gjort två mål och är bofast i startelvan.

Zenelis spel har gjort att spekulationerna börjat om vilket A-landslag Zeneli kan tänka sig att spela i. Nederländska tidningsuppgifter berättade nyligen att Arber Zeneli bestämt sig för Albanien där hans familj har sina rötter men för Radiosporten berättar han att det är långt ifrån klart.

– Jag håller båda dörrarna öppna säger Zeneli till Radiosporten på plats i Hereenveen, men just nu tänker jag bara på Sverige, det är där jag har fått min fotbollsuppfostran.

Radiosporten träffade både Arber Zeneli och lagkompisen Sam Larsson för ett längre snack om livet i Nederländerna, eventuellt spel i OS och framtidsdrömmar.

– Jag är mogen för nästa steg nu säger Sam Larsson, som visserligen trivs förträffligt i Heerenveen där han kallas "Samba-Sam", men nu vill han vidare ut till de större klubbarna i Europa och ser möjligheter att flytta redan till sommaren.

Hör hela reportaget med Arber Zeneli och Sam Larsson i veckans Fotbollsarena Radiosporten här ovan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista