Både hockeyreporter Magnus Wahlman och Kristofer Ottosson tror att KHK besegrar AIK i SHL-kvalet.
Både hockeyreporter Magnus Wahlman och Kristofer Ottosson tror att KHK besegrar AIK i SHL-kvalet. Foto: TT och SR.

Kristofer Ottosson: ”Karlskrona vinner med 4-3 i matcher”

4:52 min

Radiosportens hockeykännare Kristofer Ottosson och Magnus Wahlman tippar SHL-kvalserien Karlskrona-AIK tillsammans med Expressens Mattias Ek.

Det första kvalmötet i bäst av sju spelas i kväll (lördag) klockan 19.30. Ett möte som Radiosporten direktsänder i webbradion och i appen SR Play.

Radiosportens hockeyexpert Kristofer Ottosson tror på en jämn kvalserie mellan SHL-jumbon Karlskrona och Hockeyallsvenska mästaren AIK.

– Jag har vacklat fram och tillbaka, men valet föll till slut på Karlskrona som jag tror vinner med 4-3 i matcher. Karlskrona har haft lång tid att förbereda sig för kvalspel. Jag tror det kan vara en fördel, säger Kristofer Ottosson i veckans avsnitt av hockeypodden Istid.

– Det är några offensiva spelare, Mattias Guter bland andra, som har levererat på slutet. Målvakten Johan Holmqvists betydelse kan vara avgörande. De har en trygg sista utpost att luta sig emot, tillägger Ottosson som får medhåll av Radiosportens hockeyreporter Magnus Wahlman i sitt tips.

– Karlskrona vinner med 4-2 i matcher och det bygger jag på att de avslutade SHL jättebra och har fått Johan Holmqvist som har gjort alla andra spelare bra. De hamnar inte i tidsnöd och sorterar puckar helt galet som de gjorde i början av serien.

Expressens krönikör och reporter Mattias Ek tror däremot på AIK.

– Jag har sett AIK ganska mycket på slutet, i matcherna mot Tingsryd, och Tingsryd var otroligt bra på att spela tajt i egen zon och bra på att kontra. Detta till trots hittade AIK sätt att mala ned Tingsryd tack vare en bättre offensiv, säger Ek och tillägger:

– Karlskrona måste man kika lite grand på hur de mår. De hade en bra period i januari när de vann fyra raka matcher, men sedan dess har de vunnit en match av de 13 senaste. Det är klar fördel AIK kan tänka mig att AIK vinner med 4-2 i matcher.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista