Mattias Ek och Kristofer Ottosson samt Leksand
Mattias Ek, Expressen, och Kristofer Ottosson tror att Leksand spelar i SHL kommande säsong. Foto: SR och TT.

Ottosson & Ek: Leksand slår ut Modo

6:00 min

Radiosportens hockeyexpert Kristofer Ottosson tror att hockeyallsvenska Leksand besegrar Modo i SHL-kvalet.

Det första kvalmötet i bäst av sju spelas i kväll (söndag) klockan 19.30. Ett möte som Radiosporten direktsänder i webbradion och i appen SR Play.

– Det Leksand är nu är energi och gruppdynamik. Här kan Leksand skrälla. Nyckeln blir första matchen. Kan de åka till Ö-vik, lura Modo på den och sen komma hem till en kokande arena och ta en 2-0-ledning i matcher, då är väldigt mycket vunnet, säger expert Kristofer Ottosson i veckans avsnitt av Radiosportens hockeypodd Istid.

– Modo kommer att bli bättre och bättre i den här matchserien, det tror jag. Men Leksand har inledningsvis mycket mer energi, allt att vinna och en tokig publik. Kan de forsa in och skölja över Modo inledningsvis så tror jag att de vinner, tillägger Ottosson som tippar 4-2 i matcher till Leksand.

Ottosson får medhåll i sitt tips av Expressen krönikör och reporter Mattias Ek.

– Jag tror att Leksand faktiskt kan skrälla och spöa Modo. Det lag som Modo har är felbyggt från början och de har inte lyckats bli så mycket bättre. De spelare som skulle varit bärande har inte burit laget, utan det är unga kids som gör det. De här nordamerikanska spelarna har varit alldeles för dåliga och säkert dåligt scoutade, säger Mattias Ek.

Däremot tror Radiosportens hockeyreporter Magnus Wahlman att Modo försvarar sin SHL-plats.

– Jag tror ändå att skillnaden är lite större än vad vi tror. Förra året var det tajtare mellan lagen som möttes då och de hade andra kvaliteter. I min värld är Modo ett mycket bättre hockeylag. De vinner med 4-2 i matcher, säger Wahlman.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista