Foto: TT
Foto: Jonas Ekströmmer/TT

Sveriges vassaste mot Sveriges tätaste i SM-finalen

3:13 min

Bandyfinalen mellan Västerås och Villa Lidköping handlar mycket om duellen mellan Västerås målvakt Andreas Bergwall, av många ansedd som världens bästa målvakt, och elitseriens bäste målskytt genom tiderna, David Karlsson i Villa-Lidköping.

David Karlsson slog för några veckor sedan målrekordet i elitserien då han passerade Jonas Claesson. Karlsson närmar sig 800 mål och han vet hur han i finalen på lördag ska få hål på Västerås målvakt Andreas Bergwall.

– Han är väl sista utposten. Jag hinner inte fundera så mycket när jag väl är framme hos honom. Men jag brukar tänka till höger om honom, säger Karlsson till Radiosporten.

Varför han blivit en så bra målskytt förklarar han så här: 

– Det är en blandning av att jag spelat länge och vet var man ska befinna sig och sen har jag bra lagkamrater.

Villa-Lidköping jagar sitt första SM-guld och har 2-0 i inbördes möten på Västerås den här säsongen. Men regerande mästarlaget Västerås får ändå ses som favorit. 

– Det här är garanterat större än en VM-final, säger Västerås målvakt Andreas Bergwall till Radiosporten.

Och Bergwall har ingen direkt plan för hur han ska stoppa Karlsson från att göra mål i finalen.

– Det är en otroligt bra målskytt och han har min fulla respekt. Han är lite lurig, det går inte att läsa in sig på alla situationer, säger Bergwall.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista