Foto: TT
Foto: TT

Ryssland slog Polen i Sveriges OS-kvalgrupp

Polen föll med två mål, 25-27, mot Ryssland i den första matchen i OS-kvalet - och nu står det polska hoppet till en seger över Sverige.

– Vi har taktiken klar mot Sverige, säger Polens förbundskapten Kim Rasmussen, som till vardags tränar Isabelle Gulldén och Linnea Torstenson i klubblaget Bukarest.

Två av lagen i kvalgruppen i Astrachan går till OS, och efter premiärsegern över Polen har hemmanationen Ryssland gett sig själv ett utmärkt utgångsläge inför fortsättningen.

Lagen turades om att vara i ledningen men i slutet av matchen klev ryskorna fram, påhejade av närmare 6 000 personer i den fullsatta hallen.

– Vi får chanserna men vi bränner dem. Det krävs en seger mot Sverige, så det är det vi går för. Det kommer att bli en match där de små detaljerna kommer att avgöra, säger Rasmussen.

En av detaljerna är att försöka hindra Isabelle Gulldén från att styra Sveriges spel.

– Vi vet vad hon kan och vi vet vad hon kan göra. Hon gör det så bra att man inte kan stoppa allt men vi vet vad vi ska göra.

Polens stjärna Karolina Kudlacz-Gloc spelade trots att hon nyligen drabbades av en fraktur på käken.

– Hon spelar väldigt aggressivt och man kan se att hon håller igen några gånger. Hon måste tro på det 100 procent, och gör hon det så är hon en av världens bästa men gör hon det inte så blir det svårare, säger Rasmussen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista