Emil Langvad/TT
Sarah Lahti under inomhus SM. Emil Langvad/TT Foto: Emil Langvad/TT

Odain Rose utslagen direkt – även Lahti och Kramer missade final

Odain Rose, Sarah Lahti och Andreas Kramer sprang olika distanser - men hade en sak gemensamt. Svensktrion slogs ut direkt i försöken i inomhus-VM i Portland.

Åtta i försöket - och utslagen direkt. Det blev som väntat en för svår uppgift för Sarah Lahti att ta sig till final i inomhus-VM i Portland.

– Jag tror jag är för rädd, jag har för mycket respekt för de här tjejerna, säger hon till SVT.

Den 21-åriga skånskan sprang 1 500-metersförsöket på 4.11,68, en tid som ändå innebar nytt personligt rekord med drygt en sekund.

Sarah Lahti har fått ett litet genombrott under inomhussäsongen, men siktar i första hand på längre distanser framöver. Målet är att kvala in till EM och OS på 10 000 meter.

Även Andreas Kramer missade final. Precis som Lahti var han 91/100 från avancemang.

Största hoppet sattes på förhand till sprintern Odain Rose på 60 meter. Men 6,69 var två hundradelar för långsamt för att Rose skulle vara bland de 24 löpare som får springa semifinal.

23-åringen var besviken men balanserad efter loppet.

-Det blev ändå en bättre tid i första rundan än vad jag har gjort tidigare på säsongen. Jag har inte varit under 6,70 i första loppet, även om jag har sprungit på 6,62 i finalrundorna, säger Rose.

Reaktionstiden i starten var bra, men Rose upplevde ändå inte att han kom i väg med något flyt i början.

-Jag tycker i alla fall att jag sprang en relativt bra avslutning. Det jag är mest stolt över är att jag inte bara gav upp och kände "skit samma", bara för att jag missade starten.

En som verkligen imponerade i försöken var Asafa Powell. Jamaicanen sprang på 6,44 - bara fem hundradelar från Maurice Greenes världsrekord.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista