Khaddi Sagnia
Khaddi Sagnia i finalen. Foto: TT

Khaddi Sagnia avbröt VM-finalen

1:59 min

Khaddi Sagnia lämnade längfinalen under inomhus-VM efter två dåliga hopp och med ett smärtande lår.

Khaddi Sagnia hoppade två korta hopp i VM-finalen (6.08 och 5.98). Därefter lämnade hon VM-arenan i Portland.

– Jag har väldigt ont i låret. Vi vet inte vad det är än men jag har känt det under hela säsongen, sa en gråtande Khaddi Sagnia till SVT Sport.

Förbundskaptenen Karin Torneklint säger att Khaddi Sagnia känt sig bra under förlägret till VM, men att smärtan dök upp igen.

– Hon hade nog lite småkänningar igår, kom det fram nu när vi pratade med henne, som hon inte velat erkänna för sig själv. Hon hade inte ont när hon åkte, säger Karin Torneklint.

Nu åker Khaddi Sagnia hem.

– Hon måste träffa en läkare, säger Torneklint.

Khaddi Sagnias slutade på 14:e plats, sist av de som fick ett resultat. Brittney Reese från USA vann den högklassiga tävlingen med 7.22.

En av nattens höjdpunkter var herrarnas 60 meter. Jamaicanen Asafa Powell hade imponerat stort i försök och semi och var på jakt efter sitt första mästerskapsguld. Men precis som vanligt spände han sig i finalen.

Det blev silver för Asafa Powell. Amerikanen Trayvon Bromell vann guldet på 6.47, tre hundradelar före Powell.

Övriga svenskar som tävlat i Portland har åkt ut direkt i försöken. Det gäller Sara Lahti (1500 meter), Andreas Kramer (800m) och Odain Rose (60m).

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista