Galatasarays fans. Foto: STR
1 av 2
Galatasarays fans. Foto: STR Foto: Foto: STR
Turkisk polis spärrar av Istiklalgatan efter att en explosion inträffat på lördagen.
2 av 2
Turkisk polis spärrar av Istiklalgatan efter att en explosion inträffat på lördagen. Foto: BULENT KILIC

Istanbulderbyt ställs in efter terrorhot – på torsdag spelar Sverige i Turkiet

1:40 min

Turkiet har den senaste tiden skakats av flera terrordåd och under söndagen kom beskedet att derbyt mellan Galatasaray och Fenerbahce ställs in efter terrorhot.

Åskådare hade redan börjat anlända till Galatasarays hemmaarena på Europasidan av Bosporen när beskedet kom.

”Matchen har ställts in på order av Istanbuls säkerhetsansvariga på grund av ett hot mot säkerheten, matchen kommer att spelas ett annat datum” skriver det turkiska fotbollsföbundet på sin hemsida.

Huvudstaden Ankara har skakats av två attentat på kort tid och under lördagen exploderade en bomb på den populära gågatan Istaklar, nära Taksimtorget, i Istanbul.

På torsdag ska det svenska fotbollslandslaget möta Turkiet i en landskamp i Antalya.

När Radiosporten pratade med Fotbollförbundets säkerhetsansvarige Anders Sigurdsson under lördagen var han inte orolig inför landskampen.

– Nej orolig är jag inte, jag är fullständigt övertygad om att turkiska myndigheterna och polisen gör allt man kan och även det turkiska förbundet som vi har haft bra diskussion med. Men det här måste vi följa hela vägen fram så det inte händer så mycket innan dess, innan vi åker ner, säger Anders Sigurdsson.

Hur nära inpå matchen kan ni ställa in?

– Det vågar inte jag svara på det måste landslagsledningen vara de som tar det beslutet och talar om hur sent det kan bli, säger Sigurdsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista